ACTUEEL

CVZ Pakketdebat 2010

Dinsdag 18 mei 2010 vanaf 13.30 uur in zaal Panama te Amsterdam organiseert het College voor zorgverzekeringen (CVZ) het tweede pakketdebat over de verzekerde zorg. Na het succesvolle debat van vorig jaar gaat het nu over de zorg voor ouderen, jongeren, chronisch zieken en gehandicapten. Centrale vraag: welke rol moet de overheid hebben in de collectief geregelde, langdurige zorg?

De toekomst van de langdurige zorg

Van uitvoering naar inhoud

De politieke discussie over de in de AWBZ geregelde langdurige zorg wil maar niet van de grond komen. Dit heeft verschillende oorzaken: de AWBZ-regelingen zijn erg complex, de politieke discussie is delicaat en er is angst voor electoraal verlies. Het gevolg is echter dat de discussie over de houdbaarheid van de AWBZ blijft steken in instrumentele oplossingen, zoals opheffing van de zorgkantoren, aanscherping van indicatieregels, bekostiging van de zorg via zorgzwaartepakketten enzovoort. Maar om de toegang en kwaliteit van de langdurige zorg te garanderen zijn systeemmaatregelen nodig. En die maatregelen komen er niet zonder een fundamentele discussie over de langdurige zorg. Met het CVZ Pakketdebat 2010 levert het CVZ een bijdrage aan die discussie. 

Programma

We starten het debat met een lezing van CVZ-voorzitter Dik Hermans, waarin hij zijn visie geeft op de toekomst van de langdurige zorg. Vervolgens zullen prof. dr. Evelien Tonkens en prof. dr. Marcel Canoy een reactie geven, waarna het debat van start gaat onder leiding van Skipr-hoofdredacteur Ruud Koolen. Bert Boer, lid van de Raad van Bestuur van het CVZ, is uw gastheer.

Aanmelden

Het CVZ Pakketdebat is bedoeld voor voor leden Raad van Bestuur, directieleden, beleidsmakers, beslissers en overige geïnteresseerden. Aanmelden kan via een email aan pakketdebat@cvz.nl met daarin uw naam, functie, organisatie en telefoonnummer. U ontvangt een bevestiging van uw aanmelding.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top