ACTUEEL

Wildgroei online hulp werkt averechts

Er is een wildgroei aan hulpsites voor jongeren met psychische of sociale problemen. Frank Schalken, directeur van het kenniscentrum e-hulp.nl, roept in De Pers ondermeer de ggz en jeugdzorg op samen te werken.

Structuur ontbreekt

Volgens Schalken, tevens auteur van het Handboek online hulpverlening,  zijn er meer dan honderd hulpsites voor jongeren. Dit is te veel. Door de overdaad aan sites, ontbreekt er structuur. Uit Brits onderzoek blijkt dat het grote aanbod averechts werkt: jongeren zouden ongeruster worden van alle informatie die ze online aantreffen.

Gevaren hulpsites

Hoogleraar jeugdpsychologie aan de Universiteit van Tilburg John Vermaas erkent weliswaar dat lotgenotencontact via hulpsites jongeren kan helpen, maar waarschuwt ook voor de gevaren.  In De Pers stelt hij: “Meisjes kunnen elkaar enorm opjutten via internet, vooral meisjes met anorexia. Net als op zogenoemde pro-ana-sites zetten meisjes elkaar aan tot extreme vermagering door het uitwisselen van tips, zoals ‘slik aspirines om je stofwisseling te verhogen’."

Keurmerk

De Universiteit van Twente werkt aan een keurmerk voor de hulpsites om de verwarring onder jongeren te verminderen.

Skipr event: Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Lawrence Hutter, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top