ACTUEEL

Plastisch chirurg Acura MC dwingt zwijgcontract af

Een plastisch chirurg van het Acura Medisch Centrum in Weert heeft van het Regionaal Tuchtcollege voor de gezondheidszorg een waarschuwing gekregen, omdat hij de siliconen na een mislukte borstvergroting bij een vrouw alleen wilde verwijderen als zij een zwijgcontract tekende.

Overeenkomst

De patiënte moest afzien van juridische stappen en negatieve publiciteit over de kliniek, de arts en zijn collega's, zo stond in de overeenkomst volgens een uitspraak die dinsdag is gepubliceerd.

Twee borstvergrotingen

De vrouw liet voor het eerst in juli 2008 siliconenborsten implanteren door de Belgische arts van de toenmalige kliniek Silhouet. Na lekkage en infectie werden de protheses twee weken later verwijderd. Minder dan een half jaar later ging ze weer onder het mes. Ze belandde in december in het ziekenhuis vanwege blaren aan de wonden. Korte tijd laten zijn de siliconen wederom verwijderd door de plastisch chirurg.

Negatieve publiciteitscampagne

De arts heeft toegegeven dat hij in de behandelovereenkomst de afspraak heeft opgenomen. Dit omdat de vrouw een negatieve publiciteitscampagne voerde tegen de kliniek. Hij ziet in dat hij fout zat. Het tuchtcollege oordeelt dat de handelwijze van de chirurg niet was zoals van hem als zorgverlener mag worden verwacht.
De overige klachten van de vrouw werden afgewezen. (ANP)

Silhouet kliniek

Silhouet raakte eerder in opspraak toen de inspectie voor de gezondheidszorg operatiekamers sloot vanwege de slechte hygiënische omstandigheden. Vorig jaar veranderde de naam in Acura.

 
Directeur Anand Ramparichan van Acura liet dinsdag desgevraagd weten dat er geen reden is voor maatregelen tegen de arts. De procedures met contracten zijn vorig jaar veranderd. De man is een goede chirurg die al heel veel borstvergrotingen heeft gedaan, aldus de redenering.

Skipr event: Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Lawrence Hutter, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top