ACTUEEL

azM verheugd met opheldering over staatssteun

Het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) is ‘verheugd’ met de uitspraak van de voorzieningenrechter in Maastricht in het kort geding tegen de Provincie Limburg en de gemeente Sittard-Geleen over de steunverlening aan Orbis. Nu bestaat er helderheid over de ruime mogelijkheden voor zorginstellingen om financiële steun te ontvangen van lokale overheden, als de centrale overheid geen steun meer biedt.

Oordeel rechter

Het azM  kwam in het geweer tegen de garantstelling uit vrees voor concurrentienadeel. Orbis raakte een jaar geleden in financiële nood door de bouw van een nieuw ziekenhuis. De rechter heeft geconstateerd dat Orbis medisch en zorgconcern eind 2009 niet in financiële moeilijkheden verkeerde en dat er zodoende geen sprake is geweest van ongeoorloofde staatssteun.

Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Lawrence Hutter, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top