ACTUEEL

Berispte chirurg Waterlandziekenhuis stopt tijdelijk

De door het regionaal tuchtcollege berispte orthopedisch chirurg van het Waterlandziekenhuis in Purmerend heeft zijn werkzaamheden voorlopig gestaakt. Eerder besloten de raad van bestuur en de chirurg al om de operatieve rugingrepen en rugpoli-afspraken op te schorten. Dat meldt het Noord-Hollands Dagblad.

Onderzoek

Volgens het tuchtcollege had de chirurg meer aandacht moeten besteden aan de voorlichting aan patiënten. Het ziekenhuis heeft een onafhankelijk onderzoek ingesteld dat zich richt op de operatieve behandelmethode bij patiënten met rugproblemen en de daarbij horende voorlichting.

Uitstel onderzoek

Het Noord-Hollands Dagblad meldt dat de specialist zelf zou hebben besloten lopende het onderzoek niet aan de slag te gaan. Volgens Zorgvisie is het onderzoek echter nog niet gestart. De voorzitter van de onderzoekscommissie, doktor Pavlov van de Maartenskliniek in Woerden, zou de opdracht hebben teruggegeven. De advocaat van de chirurg heeft hier protest tegen aan getekend. Pavlov heeft zich teruggetrokken omdat hij “in de loop der jaren veel ‘missers’ van deze orthopedisch chirurg in zijn praktijk heeft gekregen”.

Het Waterlandziekenhuis stelt dat het onderzoek binnenkort start en dat de onderzoekscommissie compleet is.

Skipr event: Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Lawrence Hutter, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Mr Sophie Hankes vz SIN-NL

27 mei 2010

Dr Pavlov heeft dus jaren gezwegen over de medische fouten van de orthopeed in het Waterlandziekenhuis. Juridisch valt dit onder het begrip medeplichtigheid, dus mede-aansprakelijkheid voor vele onnodige slachtoffers van medische fouten. Ook de maatschapgenoten van deze disfunctionerende orthopeed zijn medeplichtig.

Dat is de medische broederschap........

Verlichtende factor kan het eventueel herstellen van de medische fout zijn. Doch hierover is niets bekend.

Wel is bekend dat dr Pavlov bij een patient een ernstige diagnose gemist heeft en de patient zonder behandeling heeft weggestuurd, die daarna elders met succes geopereerd is.

Bij deze een oproep aan alle artsen: doorbreek het stilzwijgen, open de doofpot. Medische fouten? Vertel en herstel, registreer en leer: zie www.sin-nl.org

Wirtz

29 januari 2011

Ook DR .P.Pavlov maakt ernstige fouten, in 1995 ben ik geopereerd aan de wervelkolom vanwege een tumor in de wervelkolom in de th 10 na een ingrijpende operatie en lange revalidatie,kwam ik door een secondopinie tot de ontdekking dat de verkeerde wervel verwijderd is n.l. de th 9 nu zitten er een paar flinke schroeven in de bewuste tumor. ik ben in de wao geraakt en heb altijd pijnklachten. om kort te zijn iedereen kan fouten maken,wat ik wel heel erg en onvergeefelijk dat hij nooit meer geintreseerd is geweest over het verdere verloop,eigenlijk doe dit nog de meeste pijn

Top