ACTUEEL

Actiegroepen vragen aandacht voor ‘crisis in de zorg’

Zorgpersoneel luidt op 12 mei de noodklok over de ‘onhoudbare’ toestand in de zorg. Tijdens de Landelijke Zorgmanifestatie in Den Haag bieden de samenwerkende actiegroepen een petitie aan aan de Tweede Kamer om aandacht te vragen voor de ‘crisis in de zorg’. Dat meldt ORnet.nl.

Belang patiëntenzorg

Ondermeer de actiegroepen Zorgcrisis, NuBasta, GGZ laat zich horen, Zorg geen markt en de Stichting Beroepseer maken zich hard voor de werknemers in de zorg die niet langer kunnen functioneren in een zorgstelsel waarin productiviteit, efficiency en bureaucratie de patiëntenzorg overschaduwen. CNV Publieke Zaak en andere bonden steunen de manifestatie.

Het zorgpersoneel ondervindt volgens de actiegroepen “dagelijks de gevolgen van de uit de hand gelopen marktwerking in de zorg, de dictaten van de bureaucratische overheid en het bedrijfsleven die het de verpleegkundigen en de verzorgers onmogelijk maken het werk nog naar eer en geweten uit te oefenen”.

De Landelijke Zorgmanifestatie vindt plaats op 12 mei van 11 tot 14 uur op het Plein in Den Haag.

Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Lawrence Hutter, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top