ACTUEEL

UMC’s onderzoeken inzet traumaheli’s

De koepelorganisatie Ambulancezorg Nederland, het Erasmus MC, het VUmc, het UMC St. Radboud en het UMCG heroverwegen de criteria voor de inzet van traumahelikopters. De vier UMC’s hebben de traumaheli’s onder hun hoede en willen de onnodige inzet van traumaheli’s terugdringen. Daarnaast moeten de regionale verschillen in het aantal keren dat de traumaheli’s worden ingezet kleiner worden. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Inzet traumaheli’s

Ruim veertig procent van de meer dan vierduizend keer dat de traumaheli’s werden ingezet in 2009, was onnodig. In de regio Gelderland-Zuid wordt de traumaheli het vaakst ingezet. In de regio Twente vliegt de traumaheli het minst vaak. Volgens het Eindhovens Dagblad landen de helikopters het meest in Brabant-Noord en het minst in Midden- en West-Brabant.

Het verschil wordt deels verklaard door de locatie waarop de helikopters zijn gestationeerd, zo blijkt uit onderzoek van het RIVM. Ook de cultuur in de meldkamer zou meespelen. Het onderzoek is ook nodig vanwege de inzet van de traumahelikopters 's nachts.

Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Lawrence Hutter, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top