ACTUEEL

Arbeidsinspectie pakt agressie in de zorg aan

De Arbeidsinspectie doet de komende maanden onderzoek naar maatregelen tegen agressie en geweld in de gezondheidszorg. Het onderzoek concentreert zich op de crisisdiensten en verslavingszorg, de jeugdzorg, de thuiszorg en de huisartsenposten.

Risico

De Arbeidsinspectie constateert dat werknemers in de zorg frequent met agressie en geweld worden geconfronteerd, variërend van schelden en beledigen tot lijfelijk geweld. Het risico op agressie en geweld betekent volgens de Arbeidsinspectie allerminst dat agressie en geweld als vaste onderdelen van de arbeidsomstandigheden geaccepteerd moeten worden.

Verplichte richtlijn

Daarom gaat de Arbeidsinspectie de komende maanden extra bezoeken afleggen aan zorginstellingen. De Arbeidsinspectie gaat vooral bekijken of werkgevers hun verplichtingen jegens werknemers nakomen. Volgens de dienst passen werkgevers in de zorg de verplichte richtlijnen voor de aanpak van agressie lang niet altijd en overal even goed toe. Op de site weethoehetzit.nl  doet de Arbeidsinspectie op de site praktische handreikingen aan werkgevers in de zorg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top