ACTUEEL

Zorgverzekeraars bundelen kwaliteitsuitvraag

De kwaliteitsuitvraag door zorgverzekeraars vindt dit jaar voor het eerst met één gezamenlijke uitvraag aan ziekenhuizen, zbc’s en diabetesketenzorgaanbieders plaats. Zorgverzekeraars Nederland (ZN) voert de regie, zo laat de organisatie weten.

Kwaliteit zorgaanbieders

De kwaliteitsgegevens gebruiken de zorgverzekeraars voor de inkoop van zorg. Voorheen werden alle zorgaanbieders door iedere zorgverzekeraar apart en op een andere manier bevraagd. Door de gezamenlijke uitvraag wordt het gemakkelijker om vergelijkingen te maken tussen de zorgaanbieders en wordt de administratieve last voor hen verminderd.

Integratie Zichtbare Zorg

De kwaliteitsuitvraag loopt deels vooruit op en deels parallel aan de uitvragen van het programma Zichtbare Zorg. De intentie is om de uitvraag van de zorgverzekeraars in de toekomst zo veel mogelijk te integreren met het Programma Zichtbare Zorg.

De kwaliteitsuitvraag vindt plaats in juni 2010 voor de zorginkoop van 2011.

Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Lawrence Hutter, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top