ACTUEEL

GGzE wil veiligheid aanscherpen

Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven (GGzE) gaat het veiligheidsbeleid aanscherpen. Zo komt er een meldpunt middelenmisbruik. De raad van bestuur van GGzE kondigt dit aan in het jaarverslag.

Delicten

Vorig jaar deden zich op het terrein van de psychiatrische instelling vier ernstige delicten voor, zo meldt Omroep Brabant. Ook komen er ondanks maatregelen nog steeds mensen op het complex die er niets te zoeken hebben en cliënten in aanraking brengen met drugs.

Separaties

Uit het jaarverslag blijkt tevens dat vorig jaar het aantal zelfmoordgevallen onder cliënten in vergelijking met 2008 met 75 procent is gestegen naar twintig. Daarnaast is het aantal klachten van cliëntenvorig jaar fors toegenomen. De stijging van 139 naar 193 is het gevolg van een nieuwe registratiemethode. Waar eerder klachten gebundeld geregistreerd werden, telt nu iedere melding apart mee.

Positief resultaat

De financiële resultaten van GGzE zijn gunstig. Hoewel er liquiditeitsproblemen dreigden, is het jaar 2009 met een positief resultaat van 2,7 miljoen euro afgesloten. Voor dit jaar wordt rekening gehouden met een positief resultaat winst van 1,4 miljoen euro. In 2008 werd nog een verlies geleden van ruim 460 duizend euro. Ook 2007 eindigde in het rood. De goede resultaten zijn een uitvloeisel van het beleidsplan  “Van Goed Naar Beter” .

Profiel

In het januarinummer 2010 van Skipr-magazine staat een uitgebreid profiel van GGzE-bestuurder Elisa Carter. Voor nabestellingen, klik hier.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top