ACTUEEL

Tjongerschans mag directeur Beijers niet ontslaan

De onlangs op non-actief gezette directeur van ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen Ruud Beijers mag weer aan de slag. De kantonrechter van de rechtbank in Leeuwarden heeft het ontslagverzoek van het ziekenhuis afgewezen. Het ziekenhuisbestuur moet een rectificatie publiceren. Dat meldt het Juridisch Dagblad.

Schenden afspraken

Beijers werd op 19 maart 2010 op non-actief gesteld door de raad van toezicht, omdat hij zich niet zou hebben gehouden aan afspraken die met hem zijn gemaakt in het kader van een tegen hem lopende strafzaak. Zo moest Beijers het ziekenhuis op de hoogte houden van alle omstandigheden “die aanleiding zouden kunnen geven voor negatieve publiciteit rond de persoon van de directeur en daarmee voor het ziekenhuis:, zo schrijft het Juridisch Dagblad.
De kantonrechter heeft echter besloten dat het niet vast staat dat de directeur heeft verzwegen dat zijn (ex-)  partner tijdens elektronische detentie bij hem thuis verbleef. Beijers stelt dit wel te hebben aangegeven bij één van de leden van de raad van toezicht, deze toezichthouder ontkent dit.

Onrechtvaardig ontslag

Daarnaast is de kantonrechter van mening dat het elektronisch huisarrest van de (ex-) partner van Beijers een ontslag niet rechtvaardig, ook niet als de directeur het bestuur niet of niet op tijd op de hoogte zou hebben gesteld. Er was geen enkele publiciteit geweest over de elektronische detentie en daarom heeft het bestuur van De Tjongerschans ‘te voortvarend gehandeld’, stelt de kantonrechter.

Terugkeer Beijers

Het ziekenhuis moet Beijers binnen één week na de uitspraak weer toelaten tot zijn werk. Verder moet het ziekenhuisbestuur een persbericht versturen over het ontbindingsverzoek en de terugkeer van Beijers.

Tweede ontslagprocedure

Woordvoerder Hans Stupers van de raad van toezicht heeft persbureau ANP laten weten dat de raad van toezicht het niet eens is met de uitspraak van de rechter. Wel gaf hij aan dat de directeur gewoon terug kan komen. "Als je professioneel bent, kun je veel problemen overwinnen." Het ziekenhuis vecht voorlopig de uitspraak niet aan. "Er loopt op het moment nog een andere ontslagprocedure bij de rechter tegen Beijers over zijn functie als bestuursvoorzitter van de Stichting De Tjongerschans."

Skipr event: Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Lawrence Hutter, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Bom

7 mei 2010

groeten,Jan

Top