ACTUEEL

Plan CZ voor beste zorg positief ontvangen

Zorgverzekeraar CZ wil dat verzekerden alleen nog worden geholpen in het ziekenhuis dat voor een behandeling de beste zorg levert. De NPCF, de Consumentenbond, de NVZ vereniging van ziekenhuizen, de Orde van Medisch Specialisten, de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) juichen deze ontwikkeling toe.

Zorgverzekeraar als risicobeheerder

“Als de zorg niet aan internationale kwaliteitscriteria voldoet, is die niet goed genoeg voor onze verzekerden”,  stelt CZ-bestuursvoorzitter Wim van de Meeren. De nieuwe werkwijze gaat vanaf volgend jaar al gelden voor mensen met overgewicht. De NOK reageert bij monde van directeur Geert Kampschijer verheugd in het Nederlands Dagblad. “Het is echt aan de zorgverzekeraars om hierop in te zetten. Zij zijn ook de risicobeheerders. Als het niet goed gaat, zijn de kosten van complicaties en hersteloperaties immers ook voor de verzekeraar. Door zorg te concentreren is zowel de verzekeraar (kosten) als de patiënt (kwaliteit) beter af”, aldus Kampschijer.

Specialisatie

Ook de NPCF steunt het besluit van CZ: “Specialisatie leidt immers tot betere kwaliteit en de meeste mensen nemen het graag voor lief dat ze dan mogelijk wat verder moeten reizen voor de beste chirurg.” Orde-voorzitter Willem van der Ham schrijft in zijn blog op Skipr: “Tot mijn grote genoegen heeft CZ zojuist bekend gemaakt dit ook al voor bepaalde behandelingen te gaan toepassen. We kunnen de gezondheidszorg namelijk alleen maar betaalbaar houden door de organisatie weer 'lean and mean' te maken.”

Tegengeluid

Het enige tegengeluid komt tot nu toe van de SP. De partij vreest voor teveel macht voor de zorgverzekeraars.

Skipr event: Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Lawrence Hutter, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top