Finance

VGN daagt NZa voor rechter om tarieven

Leden van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) hebben een rechtszaak tegen de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) aangespannen bij het College van beroep voor het bedrijfsleven. De gehandicaptenorganisaties zijn het oneens met de tarieven van de zorgzwaartepakketten. Dit meldt Zorgvisie.

Bezwaren VGN tegen tarieven

De NZa wees het collectieve bezwaarschrift af dat 65 VGN-leden afgelopen jaar indienden. De kritiek van de VGN-leden richt zich onder meer op de tarieven voor kinderen, mensen die dag en nacht ademhalingsondersteuning nodig hebben, en lichtverstandelijkgehandicapten.

'Onderhoudskwesties'

De VGN stelt dat de NZa de kritiekpunten als onderhoudskwesties ziet die volgend jaar deels worden opgelost. Dit is onvoldoende voor de VGN, die daarop tot de beroepszaak overging. VGN-manager sturing en financiering Martijn Koot zegt op Zorgvisie: “Als de NZa weeffouten gaat oplossen, waar we op zich blij mee zijn, dan is dat pas in 2011. Terwijl het probleem voor onze leden is gestart per 2009. Het kan om substantiële bedragen gaan die zij intussen zijn misgelopen.” Volgens Koot heeft de VGN in 2008 al signalen afgegeven dat er zaken niet klopten. De NZa wil niet op de kwestie ingaan zolang de zaak loopt.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top