Finance

'Klink verspilde miljoenen aan vaccins Mexicaanse griep'

De ruim 20 miljoen vaccins tegen de Mexicaanse griep die Nederland nog heeft, kunnen de prullenbak in. Dat betekent dat 200 à 300 miljoen euro in de vuilnisbak verdwijnt. PvdA-Kamerlid Khadija Arib wil opheldering van demissionair minister van VWS Ab Klink, meldt het AD.

'Weggegooid geld'

Khadija Arib: “Die vaccins zijn weggegooid geld. De minister heeft bij de aanschaf uit angst gehandeld. Dat is kortzichtig en dom, zeker in deze tijd van besparingen. Ik wil weten hoe het zo ver heeft kunnen komen.”

Terugverkoop aan GlaxoSmithKline

Terugverkoop aan producent GlaxoSmithKline is nog de enige mogelijkheid die Nederland heeft om iets van de miljoeneninvestering in vaccins terug te zien. Hierover lopen nog gesprekken tussen het ministerie en GlaxoSmithKline, weet het AD.

Verkoop aan andere landen

Het eerdere plan om de vaccins aan andere landen door te verkopen is mislukt. Alleen Cyprus en Malta kochten samen 280.000 Nederlandse inentingen.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Kleijn-de Groen

6 juni 2010

Hoe kan dit dat er voor miljoenen vaccins zijn in gekocht en minister klink houdt zich van de domme. Dit zijn miljoenen euro's die wij als patienten/ burgers moeten betalen. Kunnen zij zich nog minister noemen. De ene blunder na de ander en wat zijn de gezondheids gevolgen voor de patient/burger minister klink voor in de toekomst dan hebt u een dik pensioen en kunt u genieten van uw pensioen en de burger ach laat die het maar uitzoeken. Ik heb mijn zakken wel gevuld gevuld. gevuld

Top