Vastgoed

Zaans MC gaat in zee met Vitaal ZorgVast

Het Zaans Medisch Centrum (ZMC) en Vitaal ZorgVast willen samen een nieuw ziekenhuis ontwikkelen. Bestuursvoorzitter Rob Dilmann en van het ZMZ en directeur Jeroen Kingma van Vitaal ZorgVast hebben hiertoe een intentieverklaring ondertekend.

Verouderd

Met de bouw van een nieuw ziekenhuis wil het ZMC tot de vijfentwintig beste ziekenhuizen in Nederland gaan behoren. De huidige behuizing, die deels uit de jaren zestig stamt, is sterk verouderd. Bovendien is er sprake van overcapaciteit die binnen het huidige stelsel niet langer vergoed wordt.  Het ZMC heeft ruimte voor vijfhonderd bedden, terwijl er maar driehonderd worden gebruikt.

Risicospreiding

Om de risico’s van de nieuwbouw te spreiden zoekt het ZMC naar partners op het gebied van vastgoed en technologie. Het afgelopen half jaar is het ZMC bezig geweest met de selectie van alliantiepartners. In januari 2010 besloot de raad van bestuur om op basis van exclusiviteit verder te praten met Vitaal ZorgVast, onderdeel van BAM Utiliteitsbouw. Het selectieproces voor de technologiepartner is nog niet afgerond, maar General Electric Healthcare heeft goede papieren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top