ACTUEEL

GGD speelt in op toekomstige hittegolf

De GGD Rotterdam-Rijnmond heeft zorg- en welzijnsinstellingen nu al gewaarschuwd voor de gevolgen van een hittegolf deze zomer. Door nu alvast aandacht te vragen voor de kwestie, hoopt de GGD Rotterdam-Rijnmond dat hulpverleners zich goed kunnen voorbereiden op een warme zomer. In totaal heeft de lokale GGD 1.600  brieven verstuurd. Dat meldt RTV Rijnmond.

Kwetsbare ouderen

De GGD stelt dat vooral ouderen kwetsbaar zijn bij extreem hoge temperaturen, omdat zij zich niet altijd goed beseffen dat ze meer moeten drinken bij warm weer. Bij de brief zit een informatiesticker met de belangrijkste maatregelen die getroffen moeten worden bij een hittegolf, aldus RTV Rijnmond.

Hitteplan

De brief is onderdeel van het ‘hitteplan’: een landelijk initiatief dat werd ingevoerd nadat in de zomer van 2006 veertig ouderen in Rotterdam overleden vanwege de extreme temperaturen.

Beluister het fragment van RTV Rijnmond over de brief

11-05-ggd waarschuwt voor hittebyrtvrijnmond

Skipr event: Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Lawrence Hutter, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

De jong

11 mei 2010

Hehe eindelijk wat warmte hiero, zou tijd worden

Anonym

11 mei 2010

Ja da mag wel

Top