Finance

'Hooikoorts kost jaarlijks 7 miljoen euro’

Rond de 330.000 mensen hadden in 2008 contact met de huisarts over hooikoortsklachten. De medicijnen die ze kregen voorgeschreven, kostten de gezondheidszorg circa 7 miljoen euro. Dat concludeert onderzoeksbureau NIVEL in een onderzoek dat dinsdag is gepresenteerd.

Onderzoek naar kosten hooikoorts

De studie is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). De onderzoekers hebben de kosten van middeltjes die patiënten zelf kopen bij bijvoorbeeld drogist of supermarkt nog niet eens meegerekend.

Klachten hooikoorts

Hooikoorts speelt vooral in het voorjaar op. Het treft mensen die allergisch zijn voor pollen van gras of bomen. De verschijnselen zijn onder meer niezen, rode of branderige ogen, een opgezette keel of gezwollen ogen. Vooral mensen tussen de 15 en 44 jaar lijden eraan.

Toename hooikoorts

Het ministerie van LNV wilde meer informatie hebben, omdat het vreest dat de hooikoorts in de toekomst zal toenemen. De uitheemse plant ambrosia namelijk, die hevige allergische reacties kan veroorzaken, komt steeds vaker in Nederland voor. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top