ACTUEEL

Rotterdamse steun aan mantelzorgers schiet tekort

De gemeente Rotterdam is er niet in geslaagd om de overbelasting van vijfduizend mantelzorgers in de stad te verminderen. Dit komt doordat de gemeente het beleid dat mantelzorgers moest helpen ontlasten te snel heeft opgezet en te weinig heeft doordacht. Dat stelt de rekenkamer Rotterdam in een rapport dat dinsdag aan de gemeenteraad is aangeboden.

Mantelzorgers besparen samenleving miljarden

Mantelzorgers zijn mensen die zorgen voor een ziek familielid of een naaste. Hun werk bespaart de samenleving jaarlijks vier tot zeven miljard euro aan kosten, omdat kosten voor thuiszorg of een verpleeghuis uitspaart. Veel mantelzorgers zijn echter overbelast door de werkdruk.

Steunpunten verminderen werkdruk niet

De gemeente Rotterdam heeft in de afgelopen jaren steunpunten ingesteld voor psychosociale- en administratieve ondersteuning van mantelzorgers. Deze leiden echter niet tot minder werkdruk voor de mantelzorgers, stelt de rekenkamer. Het College van B&W heeft van te voren niet goed genoeg uitgezocht wat deze groep nodig heeft, aldus de onderzoekers.

Groei overbelaste mantelzorgers

Het aantal overbelaste mantelzorgers in Nederland is volgens mantelzorgvereniging Mezzo de afgelopen die jaar gestegen van 300 duizend naar 450 duizend.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top