ACTUEEL

Specialisten beschuldigen Klink van smaad

Een groep van enkele honderden medisch specialisten willen minister Ab Klink van Volksgezondheid bij de rechter aanklagen wegens smaad. Ze verwijten hem de specialisten tot zondebok te maken voor alle problemen in de gezondheidszorg om zo zijn eigen bestuurlijke onvermogen te maskeren.

Initiatief

Het initiatief voor de actie is afkomstig van de echtgenoot van een Delftse gynaecologe. Initiatiefnemer Milco Linssen zegt op te treden namens een kleine zevenhonderd artsen,  “maar er komen nog steeds nieuwe aanmeldingen binnen.”

Fabels

“De minister laat geen mogelijkheid onbenut om het beeld te schetsen dat specialisten slechte zorg leveren, niet transparant zijn over hun werk en grote sommen geld in hun eigen zak steken”, aldus Linssen. “Hij doet net alsof dat het enige probleem is van de zorg en dat de burger daarvan de dupe is. We zijn die fabels beu.” Hij zegt dat er inmiddels genoeg geld is binnengekomen om te procederen “tot aan het Europese hof”.

Wachtlijsten

Minister Klink presenteerde kortgeleden een plan waarbij ziekenhuizen voortaan een vast budget krijgen waarmee ze specialisten kunnen betalen. Ze zouden dan zelf moeten bepalen welke specialisten meer en minder verdienen. Nu stelt de overheid de tarieven vast voor het werk dat de artsen leveren. Linssen verwacht dat de wachtlijsten voor specialisten weer enorm zullen groeien als het plan van Klink wordt doorgevoerd, “maar dat vertelt hij er niet bij”. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

19 mei 2010

En hoe deze actie overkomt bij de gemiddelde Nederlander, oftewel hun patienten, zal de specialisten een rotzorg zijn. Hoewel het natuurlijk ook best zou kunnen zijn dat het gros van de specialisten dusdanig los staat van de maatschappij dat ze helemaal niet door hebben hoe ze door hun eigen houding keer op keer bezig zijn de eigen glazen in te gooien, Boris van der H. voorop.

Top