ACTUEEL

Verpleeghuis Huize Roël failliet verklaard

Particulier verpleeghuis Huize Roël in Den Haag is failliet verklaard, zo meldt RTV West. Huize Roël kwam in september 2009 in het nieuws vanwege vermeende mishandeling van bewoners.

Opheldering Klink

Het telefoonnummer van Huize Roël blijkt buiten werking. Volgens Ouderenbescherming Nederland worden er al weken geen medicijnen meer geleverd. De organisatie heeft Tweede Kamerlid voor de SP Renske Leijten gevraagd demissionair minister Ab Klink van VWS om opheldering over de situatie te geven.

Onderzoek IGZ

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft onderzoek naar de vermeende mishandeling en kleinering van bewoners gedaan, maar heeft geen aanwijzingen gevonden die een ingrijpen rechtvaardigen, aldus RTV West.

Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Lawrence Hutter, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

5 Reacties

om een reactie achter te laten

VervolgKamervragen

15 mei 2010

Schriftelijke vragen van het lid Leijten (SP) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de situatie bij Huize Roel.1Is u bekend dat Huize Roel failliet is? (1)2Is het faillissement aan de Inspectie en/of het ministerie gemeld? Ben u van mening dat dit nodig is, juist vanwege alle controverse over deze zorginstelling? Kunt u uw antwoord toelichten?3Kunt u aangeven waar de bewoners van Huize Roel zijn ondergebracht en of deze woonvoorziening is aangesloten bij NeVeP?4Kunt u aangeven of u een registratie bij NeVeP voldoende is voor een kwalitatieve toets voor een zorginstelling of –organisatie? Wilt u uw antwoord toelichten?5Bent u van mening dat een faillissement, en een verhuizing van bewoners, bevordelijk is voor het welbevinden van mensen? Kunt u uw antwoord toelichten?6Bent u bereid om de curator van Huize Roel het verzoek te doen om onderzoek te doen naar faillissementsfraude? Zo neen, waarom niet? Zo ja, wanneer wordt hierover uitsluitsel verwacht?7Erkent u dat er veel zorgorganisaties die (negatief) in het nieuws zijn failliet gaan? (2, 3, 4, 5) Kunt u aangeven hoe u dit beoordeelt?8Wordt in alle gevallen van faillissement van zorgondernemingen onderzoek gedaan naar faillissementsfraude? Zo neen, bent u van mening dat dit nodig is? Zo ja, wanneer kunt u ons informeren over de uitkomsten van die onderzoeken?(1)http://www.westonline.nl/nieuwsitem/41438(2)http://www.telegraaf.nl/binnenland/6701783/__Zorghoeve_Diogenes_failliet__.html?sn=binnenland(3)Kamervragen van het lid Leijten over faillissement van STN: 2010D18272(4)Kamervragen van het lid Leijten over het faillissement van Tootas: 2010D1637211 mei 2010SP Renske Leijten

Ouderenbescherming Nederland

15 mei 2010

Nav het lezen van dit bericht op Skipr heeft Ouderenbescherming Nederland TV West gewezen op het feit dat op verzoek van Ouderenbescherming Nederland er door Renske Leijten van de SP Kamervragen over het faillisement van 'Huize Roël' zijn gesteld.

De vragen zijn gisteren onder het artikel op Skipr geplaatst. Vandaag 15 mei 2010 bericht TV West dat de SP in Den Haag vragen heeft gesteld over het faillisement van verzorgingstehuis 'Huize Roël'. Tv West schrijft dat de SP vindt dat het faillisement het zoveelste voorbeeld van het mislopen van BV's in de zorg is. Voorts schrijft TV West dat de SP wil weten of het faillissement aan de inspectie is gemeld en of er onderzoek wordt de gedaan naar de oorzaak.

Anonym

25 juni 2010

Niet alleen Stella moet oppassen, maar we weten nu ook wie destijds de doodsbedreiging heeft geuit.

Stella is natuurlijk niet failliet, we weten waar haar geld zich bevindt. Natuurlijk kan je nauwelijks failliet gaan als je jarenlang 24.000 Euro per maand hebt gevangen.

Voor een vervolg voor ons volgende ingrijpen, blijf deze blog volgen

Bart

3 juli 2010

@Anonym, wie is Stella?

StanleyTrina29

8 maart 2012

Houses and cars are quite expensive and not everybody can buy it. However, <a href="http://goodfinance-blog.com/topics/mortgage-loans">mortgage loans</a> was created to aid different people in such kind of hard situations.

Top