ACTUEEL

Ontslagen arts betrokken bij ‘slechte’ darmoperaties

Het Scheper Ziekenhuis in Emmen stelt een onderzoek in naar de cijfers over complicaties na dikke darm operaties naar aanleiding van het tv-programma Zembla. Hierbij wordt ook gekeken naar de betrokkenheid van de in opspraak geraakte chirurg Nick Reijnen. Dat meldt RTV Drenthe.

Meeste hersteloperaties

Het Scheper Ziekenhuis scoort het slechts op dikke darm operaties van 95 Nederlandse ziekenhuizen. In 2008 zijn naar verhouding de meeste hersteloperaties uitgevoerd, zo blijkt uit onderzoek van Zembla.

Betrokkenheid Reijnen

De ontslagen chirurg Nick Reijnen maakte in de betreffende periode deel uit van het team dat de dikke darm operaties uitvoerde. Reijnen raakte in opspraak vanwege mislukte maagoperaties. Volgens het Scheper Ziekenhuis is er nog geen verband tussen hem en de hersteloperaties vastgesteld.

Zorgbelang Drenthe reageert op de site van RTV Drenthe geschokt op de mogelijke betrokkenheid van Reijnen. Zowel Zorgbelang Drenthe als de cliëntenraad van het ziekenhuis willen uitleg van de ziekenhuisdirectie.

Skipr event: Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Lawrence Hutter, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top