Finance

EU geeft UMC St Radboud 12 miljoen aan subsidie

De Europese Unie heeft 12 miljoen euro subsidie gegeven aan het Nijmeegse ziekenhuis UMC St Radboud. Het geld is bestemd voor drie onderzoeken: naar nierkanker, naar palliatieve zorg voor mensen die in de laatste fase van hun leven zijn en naar zorg voor chronische patiënten.

Europese kenniseconomie

De Europese Unie wil via subsidies de kenniseconomie van Europa verbeteren. Internationale samenwerking is daarbij een voorwaarde.

Onderzoek naar nierkanker

Bij het onderzoek naar nierkanker ontwikkelen wetenschappers nieuwe genetische 'markers' die voorspellen hoe de patiënten met nierkanker zullen reageren op bepaalde medicijnen.

Palliatieve zorg

De tweede studie wil achterhalen hoe de palliatieve zorg voor kankerpatiënten en voor demente patiënten het best kan worden georganiseerd. De derde studie onderzoekt hoe de zorg voor bijvoorbeeld mensen met hartfalen of astma kan worden verbeterd. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top