ACTUEEL

VWS verlengt sluiting tandartspraktijk in Echt

Minister Ab Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft de sluiting van een tandartspraktijk in Echt (Limburg) verlengd totdat de inspectie oordeelt dat de praktijk weer verantwoorde zorg kan leveren. Een woordvoerster van de Inspectie van de Gezondheidszorg heeft dat vrijdag gezegd.

Ernstige risico's voor patiënten

De inspectie sloot de praktijk op 7 mei, nadat bij twee controles was gebleken dat de kliniek niet voldoet aan verschillende hygiënevoorwaarden, waardoor ernstige risico's voor patiënten zijn ontstaan. Ook was röntgenapparatuur niet volgens de regels aangemeld en hadden medewerkers niet het juiste opleidingniveau.

Onaangekondigde inspectiecontrole

Eind april had een onaangekondigde controle plaats en was afgesproken dat de praktijk zou sluiten om de fouten te herstellen. Toen een reactie op de schriftelijke bevestiging van de afspraken uitbleef, had begin mei een tweede controle plaats. De kliniek was nog steeds open. Hoewel er werd verbouwd, zaten in de wachtkamer patiënten, was de tandarts aan het werk en was er verder niks veranderd.

Viezigheid en rommel

Zo werd de sterilisator niet systematisch onderhouden, waren er geen protocollen voor schoonmaken, desinfecteren en steriliseren, lagen er gebruikte spuiten met onbekende inhoud in een lade en waren werkplekken niet opgeruimd. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top