ACTUEEL

UMC St Radboud opent nieuw lab malaria-onderzoek

Het Nijmeegse ziekenhuis UMC St Radboud opent dinsdag een nieuw laboratorium voor onderzoek naar malaria. Per jaar sterven in de wereld volgens schattingen een miljoen mensen, vooal kinderen, aan de ziekte. Het ziekenhuis beschikt al jaren over een malarialab, maar heeft er een nieuw, moderner exemplaar bij laten bouwen.

Nieuwe werkmethoden in UMC St Radboud

Onderzoekers kweken er muggen die vervolgens met de malariaparasiet worden besmet. In het 'oude' lab lieten vrijwilligers zich door de beestjes bijten zodat de onderzoekers meer kennis konden opdoen over de ziekte. In het moderne lab zijn de werkmethoden verbeterd. Zo krijgen de vrijwilligers de malariaparasiet nu direct met een injectienaald ingespoten, en hoeven ze niet meer te worden gestoken door de muggen. Het uiteindelijke doel van de wetenschappers is een vaccin te vinden tegen malaria.

Samenwerking in onderzoek

Het UMC St Radboud werkt bij het onderzoek onder meer samen met het Leids Universitair Medisch Centrum en een aantal (internationale) bedrijven. De Nijmeegse burgemeester Thom de Graaf komt dinsdag het nieuwe centrum openen.

>> Sustainability Congres en Gala 2010 <<

Prashant Yadav spreekt tijdens het Sustainability Congres en Gala 2010 over falende supply chains van medicijnen tegen malaria in de Derde Wereld.
Aanmelden voor het Sustainability Congres en Gala 2010 is mogelijk via het aanmeldformulier.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top