Finance

'Ziekenhuizen kunnen 2 miljard besparen'

Ziekenhuizen in Nederland kunnen per jaar 2 miljard euro besparen als ze beter samenwerken en zorg onderling verdelen. Dat stelde adviesbureau de Boston Consulting Group (BCG) zaterdag naar aanleiding van berichtgeving in NRC Handelsblad.

Rapport over 4,5 jaar marktwerking in de zorg

BCG komt maandag met een rapport over 4,5 jaar marktwerking in de zorg. Het bureau constateert daarin dat veel ziekenhuizen nog altijd alle zorg aanbieden. BCG pleit ervoor dat ziekenhuizen nog maar een derde van de behandelingen uitvoeren en dat onderling afstemmen. Acute en chronische zorg moeten wel overal beschikbaar blijven.

Specialiseren

Ziekenhuizen en artsen kunnen zich dan specialiseren, waardoor de kwaliteit omhoog kan. Patiënten hoeven volgens BCG nooit meer dan 45 minuten te rijden naar hun ziekenhuis. De totale besparing kan oplopen tot 2 miljard euro per jaar, aldus BCG. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Catcher in the rye

16 mei 2010

De Boston Consulting Group... Was dat ook niet het bureau dat in 2008 samen met Vektis sprak van een vermeende groei in het B-segment, waar vervolgens weinig van bleek te kloppen?

Top