ACTUEEL

Bestuursvoorzitter Witte van Rivierduinen overleden

Op 13 mei 2010 is plotseling bestuursvoorzitter George Witte van ggz-instelling Rivierduinen in Oegstgeest overleden.  Witte is 61 jaar worden.

Onwel

Witte werd op 3 mei onwel, toen hij vanuit zijn woonplaats Heerenveen met de auto naar het hoofdkantoor van Rivierduinen in Oegstgeest reisde. Na opname in de Isala klinieken in Zwolle werden zware hartproblemen geconstateerd. Een poging Witte -nadat hij kunstmatig in slaap was gehouden- te reanimeren, mocht niet baten.

‘Markant boegbeeld’

Op de website eren de raad van bestuur en de raad van toezicht van Rivierduinen Witte als  "een markant boegbeeld, nationaal en internationaal”: “Zijn visie op een menselijke en moderne psychiatrie is het fundament geworden waarop wij onze instelling hebben kunnen bouwen. Als psychiater-bestuurder wist hij het vak zowel zorginhoudelijk als beleidsmatig op een hoger plan te brengen.” Vanwege zijn bestuurlijke merites kreeg Witte in 2000 de jaarlijkse prijs voor Zorgmanager van het Jaar toegekend.

‘Onbaatzuchtig’

Witte was daarnaast ondermeer voorzitter van de raad van toezicht van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht.  Volgens collega’s en naasten was Witte bovenal “onbaatzuchtig en inspirerend, wars van vertoon, buitengewoon zorgzaam voor cliënten, met het hart op de goede plek.”

Condoleances

Het afscheid van Witte is op donderdag 20 mei om 13.00 uur
in Hotel Heidehof in Heerenveen. Aansluitend is de begrafenis op begraafplaats Schoterhof.Rivierduinen heeft daarnaast een online condoleanceregister geopend.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top