ACTUEEL

Drie gewonden bij brand in ggz-kliniek

Bij een brand in de psychiatrische instelling GGZ Ingeest in Amsterdam zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag drie gewonden gevallen. Het gaat om een patiënt en twee medewerkers, zo maakte de brandweer zaterdag bekend. De brand ontstond op de afgesloten kamer van een patiënt.

Brand GGZ Ingeest

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. Toen de twee medewerkers van de kliniek de brand wilden blussen, kregen zij ademhalingsmoeilijkheden. Het blussen mislukte. De brandweer bluste de brand in tweede instantie wel, maar kon niet voorkomen dat een hoger gelegen kamer vol rook kwam te staan. De patiënt is net als de twee medewerkers met ademhalingsmoeilijkheden overgebracht naar een ziekenhuis.

Ontruiming voorkomen

De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de hele kliniek, de GGZ Ingeest, ontruimd moest worden. Volgens een woordvoerster van de kliniek zijn de gewonden kort behandeld in een ziekenhuis. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

stegenga

18 mei 2010

Ter informatie

Top