Finance

Thuiszorg Omring luidt noodklok

De directie van Omring Thuiszorg luidt de noodklok. Het financiële tekort van de in Noord-Hollandse organisatie is opgelopen tot een miljoen euro per jaar. Daarnaast dreigt een groot personeelsgebrek door vergrijzing van medewerkers. Dit meldt het Noordhollands Dagblad.

Geen acute noodsituatie

Volgens Walter Bastiaenssens, directeur zorg bij Omring Thuiszorg, is er nog geen sprake van een acute noodsituatie. Iedereen die het nodig heeft, kan nog steeds op hulp rekenen. Maar wanneer de huidige ontwikkelingen niet worden omgebogen, dreigen mensen die om zorg vragen wel de dupe worden. “Want ieder jaar moet er in de thuiszorg dik geld bij. Nu al zo'n miljoen euro per jaar. Dat kan natuurlijk niet zo ongestraft doorgaan”, zegt Bastiaenssens in het Noordhollands Dagblad.

Bezuinigingsmaatregelen

Omring Thuiszorg heeft door overheidsbezuinigingen al maatregelen moeten nemen om de kosten te drukken. Zo zijn dure verpleegkundigen in veel gevallen vervangen door goedkopere verzorgenden.

Invoering WMo

Net als veel andere thuiszorgorganisaties kreeg Omring Thuiszorg  het financieel lastig na de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in 2007. De organisatie wist het thuiszorgcontract voor Hoorn binnen te halen. De opbrengsten vielen echter veel lager uit dan in het contract was voorzien. Door veel meer vraag naar goedkope huishoudelijke hulp bleef Omring zitten met te veel hoog opgeleid en duur personeel, terwijl de gemeente niets extra's betaalde.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top