ACTUEEL

Nurse driven initiatief wint LEVV Innovatieprijs

Het project ‘Nurse driven behandelprogramma’ van Wubbien Wesselink, hoofdbehandelaar binnen het programma Psychiatrie & Somatiek van de Symfora groep te Amersfoort heeft de LEVV innovatieprijs 2010 gewonnen. Het project wordt beloond met een geldbedrag van 10.000 euro.

Inspiratiebron

De LEVV Innovatieprijs 2010 is uitgereikt op de Dag van de Verpleging op 12 mei. Het project van Wesselink heeft gewonnen vanwege het ‘grote belang voor de kwaliteit van zorg en de grote verpleegkundige inbreng’, aldus de jury. Volgens de jury zijn zowel de initiatiefneemster als het project een voorbeeld en inspiratiebron voor verpleegkundigen.

Behandelprogramma

Wesselink heeft voor patiënten met psychiatrische problemen die niet zelfstandig kunnen wonen en werken en voortdurend klinische behandeling nodig hebben een behandelprogramma ontwikkeld. Verpleegkundigen moeten volgens haar de zorg aan deze patiënten claimen en verder ontwikkelen, omdat zij kunnen zorg voor vernieuwing en dynamiek en aandacht op de agenda’s van de politiek en zorgkantoren. Wesselink: “Ik heb aan mijn leidinggevenden en aan collega-verpleegkundigen laten zien dat het mogelijk is om carrière te maken terwijl je met patiënten werkt. In ambulante settings is dat in de Geestelijke Gezondheidszorg (ggz) meer vanzelfsprekend. In de klinieken is dat nieuw.”

LEVV Innovatieprijs

De LEVV Innovatieprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een initiatief van een verpleegkundige of verzorgende dat bijdraagt aan een betere kwaliteit van de zorg.

Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Lawrence Hutter, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

NANETTEMckinney29

5 januari 2012

Don't you know that it is the best time to get the <a href="http://goodfinance-blog.com/topics/credit-loans">credit loans</a>, which would make you dreams real.

Top