ACTUEEL

Erasmus MC brengt eigen wetenschapsblad

Studenten van het Erasmus MC in Rotterdam krijgen voortaan de kans om al tijdens hun studie te publiceren in een wetenschappelijk tijdschrift. De eerste editie van het Erasmus Journal of Medicine (EJM) komt donderdag uit. Dat heeft het ziekenhuis maandag gemeld.

Publiceren in tijdschriften

De opleiding Geneeskunde aan het Erasmus MC is met jaarlijks 450 eerstejaars de grootste van Nederland. De studenten worden niet alleen opgeleid tot arts maar ook om wetenschappelijk onderzoek te doen. Daarbij is het volgens het Erasmus MC van belang dat zij de resultaten van hun onderzoeken kunnen publiceren. Dat stelt onderzoekers van andere instituten in staat kennis te nemen van de bevindingen en die eventueel verder te verbeteren.

'Echte' wetenschappelijke bladen leggen de lat evenwel zeer hoog. Daardoor krijgen de meeste studenten pas aan het einde van hun studie of zelfs nog later de mogelijkheid om te publiceren. (ANP)

Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Lawrence Hutter, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top