ACTUEEL

Bijleveld: geef gehandicapten tijdig hun stempas

Instellingen voor geestelijke gezondheidszorg moeten stempassen tijdig uitreiken aan hun bewoners. Dat zal staatssecretaris Ank Bijleveld van Binnenlandse Zaken hen nogmaals op het hart drukken met het oog op de Kamerverkiezingen van 9 juni.

Weggegooide stempassen

De staatssecretaris antwoordde maandag op vragen van de Tweede Kamer dat ze het ontoelaatbaar vindt dat mensen met een verstandelijke beperking soms hun stempas niet krijgen. De Kamer had aan de bel getrokken na berichten dat de instellingen waar deze mensen verblijven hun stempassen soms weggooien.

Schering en inslag

Volgens de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) is dit geen schering en inslag, maar Bijleveld heeft gehoord dat het wel voorkomt. Haar voorganger had verpleeg- en verzorgingshuizen ook al op het hart gedrukt bewoners hun stempas niet te onthouden. (ANP)

Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Lawrence Hutter, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top