ACTUEEL

Huisartsen: wildgroei poli’s maakt zorg onnodig duur

De gezondheidszorg wordt onnodig op kosten gejaagd door de wildgroei aan poliklinieken in ziekenhuizen. Dat stellen de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en de Huisartsen Kring Amsterdam (HKA) in de Volkskrant.

De winst van de polikliniek

Van tornadopoli tot grieppoli, patiënt en ziekenhuis varen er wel bij, zo blijkt uit het artikel ‘De winst van de polikliniek’ in decembernummer van Skipr magazine.  Maar volgens de huisartsen worden de ‘luxe’ poliklinieken opgericht voor ziektebeelden die ook door de huisarts behandeld kunnen worden. De dure specialisten in de poli’s zijn voor de meeste patiënten niet nodig, stelt Bart Meijman, voorzitter van de Huisartsen Kring Amsterdam, in de Volkskrant.

Onnodige vraag

Volgens de LHV scheppen de poliklinieken een onnodige vraag. De NVZ vereniging van ziekenhuizen vindt de ‘wildgroei’ aan poli’s een logisch gevolg van marktwerking in de zorg.

Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Lawrence Hutter, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top