ACTUEEL

Beslaglegging op woning nepchirurg Goerdin

Er is beslag gelegd op de woning van de Haagse 'horrorarts' Rock Goerdin. Letseladvocaat Rob Vermeeren verwacht dat het tot een strafzaak tegen Goerdin komt nu het Medisch Tuchtcollege de gynaecoloog die zich voor chirurg uitgaf uit zijn beroep heeft gezet. Dit meldt BN De Stem.

Letselschadezaak en strafzaak

Advocaat Vermeeren, die twee slachtoffers van Rock Goerdin bijstaat, verwacht dat Goerdin tal van letselschadezaken te wachten staan. Dat zegt hij in BN DeStem. Goerdin voerde in de Haagse CityKliniek, waar hij ook directeur was, tientallen mislukte borstvergrotingen uit. Justitie doet momenteel onderzoek naar de arts die officieel als gynaecoloog geregistreerd staat en er worden nog aangiftes opgenomen. Het Openbaar Ministerie beslist daarna of Goerdin ook strafrechtelijk vervolgd gaat worden.

Europese tuchtcolleges

De arts moet ook voor het Belgische tuchtcollege verschijnen, zo hebben de Belgische autoriteiten afgelopen week bekend gemaakt. Het Britse medisch tuchtcollege heeft Goerdin met ingang van 1 maart 2010 voor achttien maanden geschorst.

Eerdere veroordeling tuchtrechter

De Inspectie voor de Volksgezondheid sloot de privékliniek in juni 2009 naar aanleiding van een controle. Die deed ze na een klacht van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC). De arts werd in 2004 ook al door een tuchtrechter veroordeeld, omdat er in de kliniek onhygiënisch werd gewerkt.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top