Finance

Zorgpremie 45 euro te hoog door wanbetalers

Nederlanders betalen zo’n 45 euro premie per jaar teveel aan hun verplichte zorgverzekering. Wanbetalers en onverzekerden drijven de prijs op. Dit blijkt uit de verzekerdenmonitor 2010 die minister Ab Klink van VWS maandag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Onverzekerden aanpakken

Klink wil het bedrag van 45 euro snel omlaag te krijgen. "Ons complete zorgstelsel is gebaseerd op onderlinge solidariteit en om die reden is het natuurlijk niet eerlijk dat bepaalde groepen het laten afweten wanneer het op betalen aankomt”, aldus Klink. Het kabinet heeft een wetsvoorstel in voorbereiding om, na de wanbetalers, nu ook de onverzekerden op te sporen en aan te pakken. De overheid en de Nationale Ombudsman gaan hiertoe ook gerichte voorlichtingscampagnes voeren.  Het aantal onverzekerden ligt rond de 150.000.

Offensief tegen wanbetalers

Het overheidsoffensief tegen wanbetalers heeft resultaat, blijkt uit de verzekerdenmonitor. Afgelopen september maakten zo’n 300.000 mensen geen premie over  aan zijn zorgverzekeraar. Dit aantal is fors teruggelopen naar rond de 175.000. Met 125.000 van hen is inmiddels een betalingsregeling getroffen. De minister hoopt dat dat aantal na de zomer rond de 250.000 ligt.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top