Finance

NVZ: budgetteringsplan Klink is onacceptabel

De nieuwe budgetteringsplannen van minister Klink zijn onacceptabel, heeft de NVZ Vereniging van ziekenhuizen in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. Dat meldt Zorgvisie.

Ongewenste gevolgen ziekenhuiszorg

Minister Klink schuift zijn budgettaire problemen met de medisch specialisten af op de ziekenhuisbesturen, vindt de NVZ. De ziekenhuizen voorzien ongewenste gevolgen die zij absoluut willen vermijden: financiële tekorten bij ziekenhuizen, meer wachtlijsten en een minder toegankelijke zorg. “Wij kunnen niet akkoord gaan met de plannen vanwege de onvoldragenheid ervan en de snelheid waarmee de minister ze wil doorvoeren”, zegt NVZ-woordvoerder Jacques Bettelheim, meldt Zorgvisie.

NVZ-vergadering

Brancheorganisatie NVZ vergadert woensdag met haar leden over minister Klinks plannen om bestuurders verantwoordelijk te maken voor de honoraria van medisch specialisten. De ziekenhuizen zijn hier niet bij voorbaat tegen. Ze willen wel dat er meer tijd wordt uitgetrokken voor de plannen om tot een voorstel te komen. Klink wil dat er voor 1 juli een voorstel van de NZa ligt. De Orde van Medisch Specialisten is pertinent tegen de plannen en heeft al laten weten naar de rechter te stappen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top