ACTUEEL

Gynaecoloog Schermers moet weg uit Tweede Kamer

CDA-Tweede Kamerlid en gynaecoloog Janneke Schermers keert na de landelijke verkiezingen niet meer terug in de Tweede Kamer. De provincie heeft haar om onbekende redenen niet opnieuw voorgedragen als kandidaat, hoewel Schermers graag een tweede periode als Kamerlid had willen ingaan. Dit meldt MedNet.

Schermers geschrapt van lijsten

Schermers ontbrak eerder al op de advieslijst die de vertrouwenscommissie heeft voorgedragen aan het dagelijks bestuur van het CDA in de Provincie Utrecht. De landelijke tak kan feitelijk altijd nog iemand naar voren schuiven die niet op de provinciale lijst staat. Het CDA-partijbureau heeft Schermers echter verzocht om in te stemmen met de toevoeging ‘niet beschikbaar’ achter haar naam op de groslijst. Dit deed het bureau zowel schriftelijk als mondeling onder het motto ‘dan krijgen we er ook geen vragen over’. Maar daar ben ik niet mee akkoord gegaan”, zegt Schermers tegen MedNet.

Geen antwoord op waarom

Schermers heeft nog geen antwoord op de vraag waarom, omdat ze van het kastje naar de muur wordt gestuurd. De provincie moet uitleg geven, zegt het landelijke partijbureau. Maar partijvoorzitter Peter van Heeswijk is eindverantwoordelijk. Heeswijk wil echter geen reactie geven, omdat er over individuele Kamerleden geen uitspraken worden gedaan. Schermers neemt hem dit ernstig kwalijk. Lees meer op MedNet.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top