ACTUEEL

Tweede Kamer is tegen opsplitsing TZG

De Tweede Kamer is dinsdagmiddag akkoord gegaan met een motie van de SP om het voortbestaan van Thuiszorg Groningen mogelijk te maken.  Minister Klink van VWS en de Nederlandse Zorgautoriteit wilden dat Thuiszorg Groningen wordt opgesplitst.

Tegenstand opsplitsing Thuiszorg Groningen

De ondernemingsraad van Thuiszorg Groningen (TZG) is tegen de voorgestelde opsplitsing. Ook de Tweede Kamer ziet opsplitsing niet zitten omdat de thuiszorg in Groningen daarmee in het gedrang komt. Thuiszorg Groningen ontstond vorig jaar na het faillissement van thuiszorgorganisatie Meavita.

Permanente stichting TZG

De motie die is ingediend, vraagt om van TZG, wanneer verkoop in zijn geheel of in delen niet lukt, een permanente stichting te maken, zodat TZG toch kan blijven voortbestaan. TZG is nu een tijdelijke stichting met steun van de Nederlandse Zorgautoriteit, die als voorwaarde heeft gesteld dat TZG wordt verkocht, in zijn geheel of in delen. Dit laat een woordvoerder van het ministerie VWS weten.

Ook Klink volgt motie

De Tweede Kamer is akkoord gegaan met deze motie. Ook minister Klink volgt deze motie. Dit betekent dat, indien de nu lopende verkoopprocedure aantoonbaar niet lukt en er geen geschikte overnamekandidaten worden gevonden, TZG alsnog een permanente stichting wordt. De verkoop staat in de eerste instantie centraal. Of dit in zijn geheel of in delen gebeurt is daarbij minder van belang.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top