ACTUEEL

Peiling Maurice de Hond: zelfverwijzers niet afstraffen

Zelfverwijzers, mensen die zonder verwijsbriefje van de huisarts naar het ziekenhuis gaan, moeten hun behandeling gewoon vergoed krijgen van de zorgverzekeraar. Dat vindt veertig procent van de Nederlanders, zo blijkt uit een enquête van Maurice de Hond onder 40.000 Nederlanders in opdracht van de Huisartsenkring Amsterdam. Dat meldt Medisch Contact.

Kosten behandeling

Ruim dertig procent vindt dat zelfverwijzers zelf moeten opdraaien voor de kosten van de behandeling. Negentien procent van de ondervraagden vindt dat patiënten enkel op advies van de huisarts naar een medisch specialist mag stappen, weet Medisch Contact.

Verwijsbriefjesplicht

De NVZ vereniging van ziekenhuizen liet al eerder weten niets te zien in de ‘verwijsbriefjesplicht’. De vereniging waarschuwde voor chaos. Ook de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) ziet niets in het plan. De overheid mag patiënten niet op extra kosten jagen,als ze in noodgevallen naar de afdeling spoedeisende hulp van een ziekenhuis gaan, aldus de NZa in reactie op de plannen van demissionair minister Ab Klink van VWS om de patiënt te laten betalen voor de kosten.

Skipr event: Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Roger van Boxtel, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren naast Gerard Kleisterlee op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top