ACTUEEL

Marleen Barth verwijt Ab Klink krokodillentranen

Marleen Barth, voorzitter van GGZ Nederland, is niet onder de indruk van de geschrokken reactie van demissionair minister  Ab Klink van VWS op het nieuws dat de helft van het zorgpersoneel weleens aan een baan buiten de zorg denkt. Wat Barth betreft huilt Klink krokodillentranen.

Bureaucratie

Het beleid van Klink heeft er wat Barth betreft voor gezorgd dat de bureaucratie in bijvoorbeeld de ggz de afgelopen jaren is toegenomen. Volgens haar is Klink zelf medeverantwoordelijk voor alle regeltjes en administratieve druk. “Tijdens zijn ambtsperiode is de bureaucratie behoorlijk gegroeid.”

Tevredenheid zorgpersoneel

Zorgverzekeraar Menzis presenteerde dinsdag een enquête, waaruit bleek dat de helft van de zorgmedewerkers wel eens gedacht heeft aan een andere baan. Als bronnen van onvrede noemden de ondervraagden onder meer administratieve rompslomp, te weinig geld en hoge werkdruk.

Persoonlijke interventie

Volgens Barth heeft haar organisatie samen met zorgverzekeraars de afgelopen maanden een plan ontwikkeld om de bureaucratie in de ggz te verminderen. “Op het allerlaatste moment heeft de minister er eigenhandig een streep door gezet. Volgens mij was dat een persoonlijke interventie. Hij moet nu niet jammeren over de gevolgen van bureaucratie.” (ANP)

Skipr event: Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Roger van Boxtel, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren naast Gerard Kleisterlee op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top