ACTUEEL

IGZ: koop geen medicijnen online

Meer dan zestig procent van de pillen die via internet worden verkocht, is nep. Als mensen ze slikken, kunnen ze er zelfs dood aan gaan. Een aantal organisaties waaronder de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) doet donderdag tijdens een congres een oproep aan consumenten ze simpelweg niet te kopen.

Nepmedicijnen

Volgens deskundigen neemt de handel in namaakmedicijnen via internet toe. Onderzoek van het ministerie van VWS geeft aan dat 3,3 procent van de Nederlanders boven de 18 jaar wel eens geneesmiddelen via internet koopt die volgens de regels alleen door de dokter mogen worden voorgeschreven. Het gaat meestal om afslankpillen, haargroeimiddelen, erectiepillen of antidepressiva.
Bij erectiepillen, bijvoorbeeld, kopen mensen vaak via internet omdat ze zich schamen voor hun kwaal. Anderen kopen antidepressiva via een website omdat hun eigen dokter hen de middelen niet wil geven.

Onderzoek bij huisartsen

Uit Brits onderzoek zou blijken dat een kwart van de huisartsen weleens patiënten heeft behandeld voor klachten die door de namaakmiddelen waren veroorzaakt.
Demissionair minister Ab Klink laat een verkennend onderzoek uitvoeren bij huisartsen naar de invloed van deze medicijnen op het reguliere gebruik van geneesmiddelen. De resultaten worden eind juni verwacht. (ANP)

Skipr event: Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Roger van Boxtel, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren naast Gerard Kleisterlee op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top