ACTUEEL

Ambachtsscholen doen intrede in zorgsector

Er komen nieuwe ambachtsscholen voor zorgberoepen, zogeheten Vakcolleges Zorg. Dat heeft een van de initiatiefnemers, Het Vakcollege, dinsdag  laten weten. De organisatie zette eerder de vakcolleges in de techniek op. Daarvan zijn er inmiddels 38 in Nederland.

Doorlopende leerlijn

Demissionair minister van VWS Ab Klink en Marja van Bijsterveld, demissionair staatssecretaris van Onderwijs, hebben dinsdag het startsein gegeven voor deze opleidingen in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Het zogenoemde Zorgcollege is een zesjarige doorlopende leerlijn in de zorg, waarbij vmbo, mbo en instellingen zich gezamenlijk inzetten voor de ontwikkeling van talenten van jongeren. De jongeren worden in zes jaar opgeleid naar beroepen in de zorg waarvoor in de regio werkgelegenheid is.

In september van dit jaar zullen de eerste tien zorgcolleges opengaan. De bedoeling is dat in vijf jaar tijd uit te breiden naar zestig.

Praktijkopleiding

De opleidingen worden vaak vergeleken met de ambachtscholen van vroeger, omdat ze vaktrots, ambitie en traditionele respectvolle relaties tussen leermeesters, leerlingen en bedrijven hoog in het vaandel hebben. De praktijk is leidend tijdens deze opleidingen “omdat bij de vakcolleges techniek is gebleken dat meer praktijk ook leidt tot betere theoretische kennis”, aldus de organisatie.

Hans de Boer, oud-voorzitter van MKB Nederland en van de Taskforce Jeugdwerkloosheid is een van de initiatiefnemers van Het Vakcollege. (ANP)

Skipr event: Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Roger van Boxtel, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren naast Gerard Kleisterlee op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top