ACTUEEL

Britse arts geroyeerd wegens autisme-onderzoek

Een arts in Groot-Brittannië is uit de medische stand gezet vanwege een controversieel onderzoek over autisme bij kinderen. De Britse medische tuchtraad oordeelde dat de 53-jarige Andrew Wakefield het aanzien van de beroepsgroep heeft geschaad.

Foutieve conclusies

Wakefield suggereerde dat het inenten tegen de bof, de mazelen en de rodehond kan leiden tot autisme en ook darmproblemen. Maar geen enkel vervolgonderzoek leverde de resultaten op die de auteur had beschreven.

Misleidend artikel

Het artikel leidde er de afgelopen jaren toe dat steeds minder ouders hun kinderen lieten inenten tegen de drie kinderziektes. Het medische tuchtcollege oordeelde dat Wakefield ‘oneerlijk, onverantwoordelijk en misleidend’ heeft gehandeld.

Eerder dit jaar trok het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet het artikel uit 1998 in. (ANP)

Skipr event: Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Roger van Boxtel, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren naast Gerard Kleisterlee op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top