ACTUEEL

Ethici: hulpverleners mogen patiënten niet googlen

Artsen en therapeuten mogen niet zonder toestemming patiënten ‘googlen’. Dat stellen medisch ethici Maartje Schermer en Evert van Leeuwen in het Nederlands Dagblad. Volgens hen schaadt het ‘stiekem’ googlen de vertrouwensband tussen arts en patiënt.

Integriteit hulpverleners

Hulpverleners zetten het internet in om na te gaan wat hun patiënten doen. Psychiaters in de Verenigde Staten hebben dit openlijk toegegeven.
Volgens Schermer vergt het veel van de integriteit van de hulpverleners om goed om te gaan met internet. Zij vindt dat hulpverleners het internet alleen mogen inzetten als ze zeker weten dat de patiënt daarbij gebaat is. Artsenfederatie KNMG laat in het Nederlands Dagblad weten dat er geen richtlijnen bestaan voor het googlen van patiënten. Volgens de gedragsregels mogen artsen alleen informatie opzoeken die noodzakelijk is voor de medische hulp, maar deze informatie moeten zij bij voorkeur bij de patiënt zelf opvragen.

Openbaarheid informatie

De Nederlandse vereniging voor psychologen (NIP) raadt haar leden het googlen naar patiënten af. De Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) vindt echter dat online informatie over patiënten ook voor hulpverleners beschikbaar is. Wel is het volgens de NVvP een goed idee om de online zoektocht naar informatie van tevoren te bespreken met de patiënt.

Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Roger van Boxtel, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren naast Gerard Kleisterlee op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Dorsey24TAMI

2 september 2011

According to my investigation, thousands of people on our planet receive the <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/credit-loans">credit loans</a> at various banks. Therefore, there is a good chance to find a auto loan in every country.

Top