ACTUEEL

GGZ WNB benoemt tijdelijk bestuursvoorzitter

De raad van toezicht van GGZ Westelijk Noord-Brabant heeft per direct Martin van Rooijen benoemd tot tijdelijk voorzitter van de Raad van Bestuur van GGZ WNB. Zijn bestuurlijke opdracht is de realisatie van een herfinanciering van de instelling.

Ruimte

De benoeming van Van Rooijen volgt op het recente buitengewone verlof van bestuursvoorzitter Wubbo Petersen. Met het buitengewone verlof wil GGZ WNB ruimte creëren voor het oplossen van het slepende conflict met huisbankier Fortis.

‘Pesterij’

Fortis wil GGZ WNB geen geld meer lenen omdat de eigen vermogenspositie te wankel is. Hierdoor is de oplevering van een nieuwe kliniek al maanden opgeschort. In april werd het salaris van het personeel dagen te laat overgemaakt. De voorzitter van de ondernemingsraad noemde dit in BN DeStem “een pesterij”  van Fortis omdat GGZ WNB het contract met de bank per 30 juni heeft opgezegd.

Ervaring

Van Rooijen (67) wordt geacht om op grond van zijn werkervaring in de financiële sector de relaties met de bank te normaliseren. Van Rooijen was ondermeer staatssecretaris voor fiscale zaken in het kabinet Den Uyl en woordvoerder financiën van het CDA in de Tweede Kamer. Daarna maakte hij een overstap naar het bedrijfsleven waar hij ondermeer bij Shell en PriceWaterhouseCoopers werkte. In 2008 was Van Rooijen lid van de Commissie Nadeelcompensatie Ziekenhuizen, ook wel bekend als de commissie Havermans.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top