Vastgoed

Gemini gaat in zee met bouwconsortium

Het Gemini Ziekenhuis in Den Helder heeft overeenstemming bereikt met het consortium Helder Oranje over de bouw van een nieuw ziekenhuis. Het ziekenhuis verwacht in 2011 de eerste paal te kunnen slaan.

Toekomstscenario

Het consortium, bestaande uit Aan de Stegge Verenigde Bedrijven ASVB/Matrix bouw en ontwikkeling, Cofely, SEED Architects, Valstar Simonis en Orange Cure, gaat het nieuwe ziekenhuis niet alleen  ontwikkelen en bouwen, maar ook de eerste 25 jaar beheren. Het Gemini denkt een unieke overeenkomst gesloten te hebben, omdat verschillende toekomstscenario’s mee gecalculeerd zijn in het contract, waardoor het ziekenhuis niet bang hoeft te zijn voor groei, krimp of wijzigingen in de huisvestingsbehoeften.

Race

Naast Helder Oranje waren er nog twee consortia in de race voor het nieuwe ziekenhuis. De aanbieding van het consortium Eenhoorn, bestaande uit Strukton, VolkerWessels,  EGM Architecten en Royal Haskoning is direct achter Helder Oranje als tweede beoordeeld. De Alettagroep, bestaande uit Vitaal ZorgVast, PTG Advies, BAM Techniek, de Jong Gortemaker Algra, BAM Utiliteitsbouw en Deerns, heeft er volgens het Gemini voor gekozen om een voorwaardelijke bieding te doen, waardoor zij niet zijn beoordeeld.

Living building

Het nieuwe ziekenhuis wordt ontwikkeld op basis van het Living Building Concept. Dit houdt in dat het ziekenhuis wordt gebouwd op een manier waarmee snel en gemakkelijk invulling kan worden gegeven aan groei, krimp en wijzigingen in de huisvestingbehoeften. De huisvesting volgt de medische en maatschappelijke ontwikkelingen. Ruimtegebrek of gedateerde voorzieningen behoren met deze manier van bouwen tot het verleden, denkt het Gemini.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Michael23Kari

25 november 2010

Houses are not very cheap and not everybody is able to buy it. But, <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/home-loans">home loans</a> are created to aid different people in such cases.

Top