ACTUEEL

IGZ intensiveert toezicht op GGZ WNB

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) houdt de komende maanden intensief toezicht op GGZ WNB in Bergen op Zoom. Reden daarvoor is bestuurlijke en financiële onrust bij de zorginstelling, zo meldde de inspectie dinsdag.

Bestuurlijke crisis

GGZ WNB maakte vorig jaar een bestuurlijke crisis door. De voltallige raad van toezicht stapte op als gevolg van een al langer lopend conflict met de raad van bestuur. De laatste maanden ligt de zorginstelling bovendien in de clinch met de bank, aldus de inspectie.

Benoeming Van Rooijen

De raad van toezicht heeft per direct Martin van Rooijen benoemd tot tijdelijk voorzitter van de raad van bestuur van GGZ WNB. Zijn bestuurlijke opdracht is de realisatie van een herfinanciering van de instelling. Dat duurt enkele maanden, verwacht de instelling zelf. Tot die tijd houdt de inspectie nauwlettend in de gaten of de financiële beslommeringen niet ten koste gaan van de kwaliteit van de zorg en de veiligheid van patiënten. (ANP)

Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Roger van Boxtel, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren naast Gerard Kleisterlee op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top