ACTUEEL

NIH trekt miljoenen uit voor onderzoek spierziekte

Het Amerikaanse gezondheidsinstituut NIH heeft een subsidie van zes miljoen dollar (4,9 miljoen euro) toegekend voor onderzoek naar de spierziekte FSHD. Het geld gaat naar een internationaal samenwerkingsverband tussen vijf instellingen, waaronder een onderzoeksgroep van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Geen geneeswijze

Dat heeft het LUMC dinsdag bekend gemaakt. FSHD (facioscapulohumerale spierdystrofie) is een zeldzame, erfelijke spierziekte waarvoor geen geneeswijze bestaat. In het ernstigste geval wordt de patiënt afhankelijk van een rolstoel en beademingsapparatuur.

Onderzoek

De onderzoeksgroep van hoogleraar Silvère van der Maarel in Leiden doet onderzoek naar het ontstaan van de aandoening. Daarnaast studeert Van der Maarel op stoffen die als uitgangspunt kunnen dienen voor de ontwikkeling van medicijnen tegen FSHD. (ANP)

Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Roger van Boxtel, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren naast Gerard Kleisterlee op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top