ACTUEEL

Rechter berispt online apotheek

De Delftse apotheek Multatuli mag geen medicijnen meer verstrekken via de site www.dokteronline.com. De bestuursrechter in Den Haag heeft geoordeeld dat de apotheker meewerkt aan het in stand houden van ene ‘onverantwoorde en gevaar zettende’ situatie. Dit meldt het Pharmaceutisch Weekblad. Er is geen beroep mogelijk tegen de uitspraak.

Kort geding

Apotheker Laurens Kahlé van de Multatuli apotheek had een kort geding aangespannen tegen het ministerie van VWS nadat demissionair minister Ab Klink van VWS de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gevraagd had de apotheker een halt toe te roepen.

Sluiproute in wet

De inspectie is vorig jaar al een tuchtrechtelijke procedure begonnen tegen Multatuli die voor de internetapotheek Dokteronline jaarlijks ongeveer 25.000 bestellingen verstuurt waarvoor een Duitse gynaecoloog recepten uitschreef. De Geneesmiddelenwet maakt het alleen voor Nederlandse artsen onmogelijk om onbekende patiënten via een internetconsult medicijnen voor te schrijven. De wet rept niet over buitenlandse artsen.

Verweerschrift

De IGZ verwacht dat de rechter deze zomer uitspraak doet. Hieruit moet blijken of de wet wordt overtreden of niet. Kahlé heeft volgens het Pharmaceutisch Weekblad tot halverwege juni de tijd een verweerschrift in te dienen.

Skipr event: Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Roger van Boxtel, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren naast Gerard Kleisterlee op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top