ACTUEEL

NPCF: doelmatigheid in de zorg is onvoldoende

De doelmatigheid in de zorg laat te wensen over. Dat blijkt uit de meldactie Zuinig met Zorg van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF). De patiëntenfederatie pleit voor een betere afstemming tussen zorgverleners.

Zuinig met Zorg

Aan de meldactie Zuinig met Zorg deden vijftienhonderd deelnemers mee. Veertien procent van hen heeft ‘vaak’ onnodige of inefficiënte zorg ervaren, zoals dubbel uitgevoerde onderzoeken, inefficiënte doorverwijzingen en zorgverleners die mensen onnodig laten terugkomen. Bijna zestig procent heeft dit ‘soms’ meegemaakt.

Kostenbesparing

Jan Coolen, manager bij de NPCF, stelt: "Voorstellen van ambtenaren en politiek gaan vaak in de richting van een kleiner verzekerd pakket en een hogere eigen bijdrage. Hierdoor staat de toegang tot zorg onder druk." Volgens tachtig procent van de deelnemers aan de NPCF-meldactie is er een kostenbesparing mogelijk door betere afstemming en samenwerking tussen zorgverleners.

Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Roger van Boxtel, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren naast Gerard Kleisterlee op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top