ACTUEEL

Carrédebat: Balkenende en Cohen botsen over zorg

CDA-leider Jan Peter Balkenende bestrijdt dat in de plannen van de PvdA voor de gezondheidszorg de patiënt niet extra zal moeten betalen. Volgens hem betalen in de PvdA-plannen patiënten vijf euro voor een dag in het ziekenhuis en wordt onder meer het basispakket verkleind. “Hoe kunt u dan zeggen dat mensen niet meer moeten betalen”, wierp Balkenende woensdagavond PvdA-leider Job Cohen voor de voeten tijdens het lijsttrekkersdebat in Carré in Amsterdam.

Inkomensafhankelijke zorgpremie

Cohen gaf aan dat zijn partij kiest voor een inkomensafhankelijke zorgpremie en ‘een goed zorgpakket'.  “Als je dan patiënt bent, dan word je allemaal op dezelfde manier behandeld.” De premie loopt volgens hem op tot maximaal 1600 euro.

Marktwerking

Balkenende en Cohen botsten ook over de noodzaak van marktwerking in de zorg. Cohen bepleitte een ‘pas op de plaats’. Wel is er volgens hem ruimte om bestaande plannen verder uit te werken. Volgens Balkenende heeft marktwerking bewezen dat ziekenhuizen efficiënter kunnen werken. Hij verwees naar de doorrekening van het Centraal Planbureau (CPB) waarin bij de PvdA meer marktwerking staat genoteerd.

Aanval op Balkenende

ChristenUnie-leider André Rouvoet viel Balkenende aan op de grote bezuiniging op de zorgtoeslag in het CDA-programma. Hij bepleitte een inkomensafhankelijke zorgpremie en eigen risico.
Volgens SP-leider Emile Roemer is het helemaal niet nodig dat mensen meer gaan betalen voor de zorg. Hij is fel tegen een hoger eigen risico. (ANP)

Skipr event: Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Roger van Boxtel, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren naast Gerard Kleisterlee op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top